Fotoappen Instagram kommer till android

18 januari, 2012 av Henrik Andersson Lämna en kommentar »

Instagram loggaI inlägget där jag skrev om ”De 5 mest efterlängtade android apparna 2012” skrev jag att jag hoppades att vi skulle få se kamera-appen Instagram till android under 2012. Appen finns i dagsläget endast till iOS och är nerladdad miljontals gånger och en av de populäraste apparna till iPhone. 

Nu kommer äntligen uppgifter på att en androidversion av Instagram är på väg, det är dock inte någon tid sagd när appen kommer att släppas.

“We have two people working on Android now,” Kevin Systrom, CEO of Instagram said at LeWeb in Paris. “I’m excited to be able to see our numbers today nearly double.”
Läs mer på mashable.

Vad är då Instagram?

Instagram är en fotoapp där du när fotot är taget kan lägga på diverse filter på bilderna för att göra dem snyggare. När du tagit en bild kan du ladda upp dem på en bunt olika sociala medier så som Facebook, Twitter, Foursquare, Tumblr, Flickr och Posterous. Där kan sedan dina bilder kommenteras och gillas av andra användare. Du kan även titta runt i andras album och kommentera och gilla deras bilder.

Ser ni fram emot denna app lika mycket som jag gör? Skriv gärna en kommentar!

Skärmdump på Instagram Skärmdump på Instagram Skärmdump på Instagram Skärmdump på Instagram
 

Annonser

8 kommentarer

 1. Rick skriver:

  Haha, så korkat. Detta är vad Android-användare suktar efter? Jag har haft Ansel-A på min N900 i drygt två år:

  http://ansela.garage.maemo.org/

 2. Henrik Andersson skriver:

  Men det är ju inte bara själva foto-funktionen som är intressant utan även den sociala biten. Många använder Instagram i marknadsföringssyfte och har 10-tusentals followers. Kika in denna länken som ett exempel: http://mashable.com/2011/12/07/insta…allery_box1679

 3. James skriver:

  Rick, jag tror inte riktigt du förstår. Det finns redan onödigt många (20+ säkert?) appar på Android Market som gör i princip samma sak. Funktionaliteten i Ansel-A finns i flera. Grejen är att svenssonanvändare vill ha ”den där appen som min kompis har”.

  Så här går det till:
  Cilla på 16 år eller Britt-Marie 47 år ser sin vän använda Instagram på sin iPhone och tänker ”det där vill jag också kunna göra!”.
  Vad händer när de upptäcker att appen inte finns på Market? Jo, de ger upp så klart. ”Ok, sånt kan man tydligen inte göra på en Android telefon :(

  Därav nyhetsvärdet.

 4. Janne skriver:

  Och detta är intressant hur då? Som skrivet tidigare, dessa appar finns redan, och det i överflöd, plus dela bilder till olika sociala medier har jag redan inbyggt i min Samsung Galaxy S2!

 5. Toke skriver:

  James har just gett dumheten ett namn :-)

Kommentera

1000länkar.com - gratis länkkatalog